23 Dec 2021

Maratonul International Cluj 2021

Am finalizat cu bine pentru a 6-a oara Maratonul de la Cluj, neratand nicio editie din 2015, de cand m-am apucat de alergat. 

Mi-am propus sa alerg distanta de 42.2 km intr-un timp de 3:45, ca  parte din antrenamentul pentru cursa de 100km pe care o voi face (sper) in luna decembrie.

M-am trezit la 6 ca sa mananc si sa fac ultimele pregatiri. Nu gasisem niciun partener de alergare si simteam ca ma va manca in ā€¦ sa alerg mai tare. Afara era destul de frig, la ora 6 ploua. Din fericire ploaia s-a oprit in jurul orei 7, dar exista posibilitatea sa reinceapa in jurul orei 10.  Nu prea stiam cum sa ma imbrac si n-aveam niciun chef de haine groase sau cu maneca lunga. Am ales maneca scurta si pantaloni scurti, alegere care s-a dovedit inspirata.

Startul era la vreun km fata de locul unde eram cazat si am profitat de ocazie sa-mi fac incalzirea pana acolo. M-am intalnit cu multi alti alergatori pe care-i stiam, sau nu dar care ma urmareau pe Facebook, toti oameni faini. A fost foarte placut. 

Cu Gyula ma stiu de multa vreme si imi doream sa alergam impreuna dar nu s-au aliniat planetele, pana azi šŸ˜ Ne-am intalnit la start, aveam cam acelasi plan si am stabilit sa alergam impreuna. 

Traseul presupunea parcurgerea a 4 ture de 10.5 km. O parte prin oras, o parte pe langa Somes. A fost foarte fain. Multa lume pe margine si voluntari care ne incurajau. Ne-am salutat si ne-am incurajat reciproc cu alti alergatori si am trancanit intr-una. Cum nu mai alergasem niciodata impreuna aveam o gramada de subiecte de dezbatut. Daca mai alergam inca un maraton, cred ca tot nu terminam šŸ˜‚

Pe ultima tura a iesit si soarele, sincer nu-l asteptam si incalzea destul de bine, dar nu m-a afectat prea tare.

Am trecut linia de finish cu un timp de 3:42:39, cu aproape 3 minute sub ce-mi propusesem, deci perfect.

Faina aceasta deplasare la Cluj. Am venit sambata la pranz si am plecat duminica seara. In acest timp m-am vazut cu prieteni dragi de-o viata, cu o gramada de alti pasionati de acest sport, am alergat un maraton, am mancat bine. Ce sa zicā€¦ rapid si eficient šŸ˜

Maratonul International Cluj 2021
Maratonul International Cluj 2021